Brands reageert op vertrek De Jong: "Hadden wij niet op gerekend"

Marcel Brands
Marcel Brands Foto: © Pro Shots

Marcel Brands heeft zaterdagmorgen uitleg gegeven omtrent het vertrek van John de Jong. De algemeen directeur heeft nog getracht om de breuk tussen de raad van commissarissen (rvc) en de technisch directeur te lijmen, maar De Jong zag geen grond om te blijven.

PSV maakte op vrijdagavond bekend dat het contract van De Jong per direct was ontbonden. Eerder op de dag was al naar buiten gekomen dat de rvc het vertrouwen in De Jong had opgezegd. "Dat proces is op gang gekomen rond het sluiten van het transferwindow', legt Brands een dag later uit op de clubwebsite. 'Net voor het sluiten van het transferwindow hebben we nog een rvc-vergadering gehad. Toen bleek dat de rvc niet het vertrouwen had in John zoals dat hoort te zijn. Ik heb daar met de rvc een aantal gesprekken over gehad. De conclusie was dat ik daarover met John en de rest van de directie zou praten. Ons voorstel aan John was om zelf ook in gesprek te gaan met de rvc."

Brands wilde graag met iedereen verder, maar toen De Jong donderdag van vakantie terug was gekomen liet hij aan Brands weten dat hij wilde stoppen als technisch directeur omdat de rvc het vertrouwen in hem had opgezegd. "Dan komt alles in een stroomversnelling, daar hadden wij als directie niet op gerekend', vervolgt Brands. 'John vroeg mij om zo snel mogelijk met een oplossing te komen. Toen heb ik nog twee gesprekken gehad met John om te kijken of ik hem toch op andere gedachten te brengen. Dat was niet het geval. Toen hebben we op verzoek van John geprobeerd alles zo snel mogelijk te regelen."

Brands wil duidelijk hebben dat het de beslissing van John de Jong zelf is geweest om op te stappen. De rvc kan alleen de algemeen directeur ontslaan. Brands heeft de mogelijkheid wel, maar heeft niet om ontslag van De Jong gevraagd. "Dan zou ik daar zelf een heel groot probleem mee hebben gehad." Zelf heeft Brands niet aan opstappen gedacht. Dat was wel een overweging geweest als de rvc hem had gevraagd om De Jong te ontslaan. Pogingen van Brands om De Jong te overtuigen toch te blijven, liepen op niets uit. "Daar heeft hij lang over nagedacht, maar hij heeft aangegeven dat hij daar niks voor voelde. Hij is erg teleurgesteld dat de rvc het vertrouwen in hem had verloren."

Cody Gakpo juicht na zijn doelpunt tegen Polen

Nederland wint voor 50 (!) keer je inzet

Interlands! Het Nederlands elftal speelt zondagavond de Nations League-wedstrijd tegen België. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Oranje. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
PSV -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand