Brands over succes PSV: "Hadden wij ook niet verwacht natuurlijk"

Earnest Stewart en Marcel Brands op De Herdgang
Earnest Stewart en Marcel Brands op De Herdgang Foto: © Pro Shots

Aan het einde van vorig seizoen vertrok trainer Ruud van Nistelrooij bij PSV. Peter Bosz werd in de zomer als vervanger gehaald en tot nu toe blijkt dit een groot succes.

"Niet lang na het vertrek van Ruud hebben we met het directieteam bij elkaar gezeten", begint algemeen directeur Marcel Brands tegenover Voetbal International. "Daarna heb ik de raad van commissarissen gebeld. We gingen vol voor Peter Bosz. Toen hij toezegde, konden we meteen doorschakelen, omdat we de inkomsten voor Gakpo en Madueke nog niet hadden uitgegeven."

"Earnest, de scouting en ik hadden al een hoop voorwerk gedaan. Na de voorbereiding concludeerden we: Poeh, er staat best een goede selectie", vervolgt Brands. "Kwaliteit, leeftijdsopbouw, breedte; het klopte. Er was concurrentie op veel posities. Ook omdat we twee verrassingen hadden in de voorbereiding. Met Ismael Saibari die ontplofte, en Isaac Babadi die het heel goed deed."

Toch is het huidige succes meer dan verwacht. "Doorgaan in de Champions League en zo veel wedstrijden op rij winnen, hadden wij ook niet verwacht natuurlijk, maar we waren wel verbaasd dat de veranderingen in de selectie en speelstijl zo snel geadapteerd werden. Zelfs Peter had dat niet verwacht. Na Feyenoord zei hij in het openbaar dat hij niet eerder met zo’n goede groep had gewerkt, maar tegen ons zei hij het in augustus al", besluit Brands.

Lees meer:
0 reacties