Brands kon aan de slag bij KNVB: "Heb ik vrij snel afgezegd"

Earnest Stewart en Marcel Brands op De Herdgang
Earnest Stewart en Marcel Brands op De Herdgang Foto: © Pro Shots

Marcel Brands was lang technisch directeur bij PSV. Na een uitstapje bij Everton keerde hij in 2022 terug in Eindhoven, ditmaal als algemeen directeur. Het was geen functie die op zijn lijstje stond.

"Toen ik bij Everton stopte, dacht ik niet: Nu wil ik algemeen directeur worden. Aan carrièreplanning heb ik nooit gedaan", vertelt Brands in Voetbal International. "PSV kwam heel snel met een aanbod voor vijf jaar. Verder had ik een paar opties om technisch directeur te worden, maar dan in Duitsland of Frankrijk."

Of de KNVB een optie was? "Dat heb ik vrij snel afgezegd, omdat ik dat niet zag zitten", is Brands eerlijk. "Ik wil als directeur invloed kunnen uitoefenen op het eindresultaat. Ik had niet het gevoel dat dit bij de KNVB goed mogelijk was", legt hij uit.

Brands kreeg bij PSV niet de kans om te groeien in zijn rol, zo erkent hij. "Want voor ik het wist had ik de rol van technisch directeur er weer bij door het vertrek van John de Jong. Dat was totaal niet gepland. En niet te doen ook. De technisch directeur moet vijf dagen per week op De Herdgang zijn. Dat kon ik niet. Daardoor miste ik dingen en ging ik me ergeren. Het was een noodoplossing."

Lees meer:
0 reacties