Brands: "Hij kan een van 's werelds beste verdedigers worden"

Marcel Brands
Marcel Brands Foto: © Pro Shots

Jarrad Branthwaite verrast bij Everton dit seizoen vriend en vijand met zijn magistrale spel. Marcel Brands zag altijd al de potentie in de jonge verdediger die ook bij PSV speelde.

"Jarrad heeft altijd een enorm talent gehad en vanaf de eerste dag dat hij bij de club kwam, heeft hij indruk gemaakt op de andere spelers en stafleden. Hij had een zeer goede uitleenperiode bij PSV, dus om hem dat te zien doen is geen verrassing voor mij", vertelt Brands aan de Liverpool Echo.

Brands denkt dat hij rijp is voor de wereldtop. "In principe heeft hij alles om een van de beste verdedigers ter wereld te worden. Hij is lang, hij is goed in de lucht, hij zal altijd een paar doelpunten maken en hij is ook comfortabel aan de bal met beide voeten en snel. Het enige wat hij nu nog moet verbeteren is zijn ervaring, want hij is nog erg jong, maar speelt op een hoog niveau."

Southgate en Brands spraken beiden al over de jongeling. "Hij is al opgenomen in de selectie van Engeland. Ik sprak Gareth Southgate een paar maanden geleden toen hij bij de wedstrijd van PSV tegen Ajax was om naar Jordan Henderson te kijken en hij vertelde me dat hij onder de indruk was van Jarrads prestaties."

Aan de bal is hij inmiddels ook goed en dat denkt hij aan zijn periode bij PSV. "In de Nederlandse competitie is het belangrijker hoe je presteert in balbezit. Op dat gebied is hij erg vooruitgegaan en we hebben ook een erg aanvallend team, dus hij moest leren verdedigen met veel ruimte achter zich, wat natuurlijk een beetje nieuw voor hem was."

Lees meer:
0 reacties