Brands en Gerbrands hard aangepakt: "Heel naar gevoel richting hen"

Marcel Brands en Toon Gerbrands waren meerdere jaren actief als bestuurders bij PSV, maar werkten ook al samen bij AZ. In Alkmaar kreeg het duo onenigheid met oud-PSV'er Danny Koevermans. De spits van weleer mocht van Brands en Gerbrands niet vertrekken bij AZ, omdat het bod van Feyenoord destijds niet hoog genoeg was.

"Dat het je als mens raakt, doet er niet toe", vertelt Koevermans in de aflevering van Fresia & Milan parkeren de bus. "Omdat het zakelijk is. Het interesseert ze helemaal niks. En op dat moment waren het Marcel Brands, Toon Gerbrands en Dirk Scheringa. Dat je Scheringa probeert te berichten en te bellen. Hij stuurt een berichtje terug om 23:30 uur, waarna ik hem wederom probeer te bellen. Maar dat hij weer niet opneemt."

"En dan hoor je later van: 'voor dit soort zaken moet je bij Marcel Brands zijn'. Het is echt dra-.... Als ik er nu over praat, begint het zo weer te borrelen", vervolgt de oud-PSV'er. "Dat was zó gemeen en zo ernstig, hoe dat werkt... Maar ja, dat is de wereld van het voetbal. Tuurlijk verdienen wij een goed salaris omdat we handelswaar zijn, maar je blijft ook mens."

"Daarnaast loop ik door zo'n actie 630.000 euro mis. Omdat ik het zo moet spelen, zoals het gespeeld wordt. Je wordt gedwongen om van je percentage af te zien. Dat spreek je af, want als puntje bij paaltje komt, verdienen ze over jouw rug. Dan moet je van je percentage van de transfersom afzien, anders gaat het niet door. Daardoor heb ik nog altijd een heel naar gevoel richting Scheringa, Brands en Gerbrands", aldus Koevermans.

Danny Koevermans baalt van puntenverlies van PSV
Danny Koevermans over zware periode: "Klootzakken, laat me gaan" Lees ook
Lees meer:
0 reacties