Brands blikt terug op crises: "Dat is nooit onze intentie geweest"

Marcel Brands bij de huldiging van PSV
Marcel Brands bij de huldiging van PSV Foto: © BSR Agency

Met ingang van het seizoen 2022-2023 werd Marcel Brands benoemd tot algemeen directeur van PSV. De bestuurder behaalde met de Eindhovenaren in 2023 de KNVB Beker en in 2024 de landstitel. Toch heeft Brands sinds zijn komst wel twee flinke crises gekend, met het opstappen van John de Jong en Ruud van Nistelrooij.

"Dat is zeker zo", begint Brands bij Voetbal International. "Je kunt zeggen dat we er goed zijn uit gekomen, maar dat deze zaken gebeurden, is natuurlijk nooit onze intentie geweest. Soms gaan in het voetbal de dingen nu eenmaal zoals ze gaan." 

Brands vervolgt: "Neemt niet weg dat we ondanks die strubbelingen als directie hebben uitgedragen dat we een team zijn. Zo zaten we er ook samen om dingen uit te leggen, waarbij ik ook zeg dat sommige zaken heel moeilijk uit te leggen waren. Maar we doen het wel, ook naar onze mensen."

Hoe doet Brands dat? "Vroeger hadden we koffie-bijeenkomsten. Haalden we het personeel bij elkaar om onderwerpen die hen aangingen te bespreken. Dat heet nu Extra-Time en we willen gewoon dat iedereen daar komt. Dat lukte niet direct." 

"We gingen van veertig naar negentig man, maar de laatste Extra-Time waren we met tweehonderd mensen. Bijna iedereen is er dan. Vorige keer hebben we bijvoorbeeld het Hypercube-onderzoek met het personeel gedeeld. Omdat iedereen zijn inbreng kan hebben, worden dit soort dingen geapprecieerd", aldus Marcel Brands. 

Lees meer:
0 reacties