Bouma blikt terug op Oranje: "Je hebt af en toe je rust nodig"

Wilfred Bouma kwam in zijn lange loopbaan als voetballer tot 34 interlands. Op het teleurstellende EK in 2012 speelde de oud-verdediger zijn laatste interland voor Oranje.

In gesprek met FC Update vertelt Bouma hoe hij die tijd beleefde. "Ik wist niet dat het mijn laatste interland was. Ik dacht wel dat ik nog op het EK nog een wedstrijd zou kunnen spelen. Dat is niet gebeurd. Ik kijk alleen maar met trots en plezier terug op de wedstrijden die ik mocht spelen. Ik wist wel dat dit eraan zat te komen. Een nieuwe generatie kwam. Destijds kwam Louis van Gaal ook weer terug. Die had eigenlijk al aangegeven dat we afscheid gingen nemen van een aantal jongens, maar niet met naam en toenaam. Ik wist gewoon dat er een nieuwe generatie kwam."

Bouma was 34 en zag zelf ook wel in dat het allemaal niet meer vanzelf ging. "Pijntjes die je zelf hebt en als je door wilt op clubniveau dan moet je weten wanneer je wel en wanneer je niet moet pieken. Je hebt af en toe je rust nodig en dat is net wanneer die interlandperiode is als je je rust nodig hebt", besluit Bouma.

Lees meer:
0 reacties