Bosz telt zegeningen in aanloop naar Dortmund: "Uniek voor ons"

Peter Bosz
Peter Bosz Foto: © Pro Shots

PSV won vrijdagavond een op papier lastige uitwedstrijd op bezoek bij Go Ahead Eagles. Hoofdcoach Peter Bosz keek daarna vooruit naar het Champions League duel met Borussia Dortmund, gaf hij naderhand aan.

En daarin heeft PSV één voordeel, weet de coach. "Zij gaan morgen pas spelen. Ze hebben een dag minder rust. Wij hebben vier dagen rust. Dat is voor ons uniek in Europa."

Toch keek Bosz ook nog even terug naar de wedstrijd van gisteren. "Dit zijn altijd de moeilijkste wedstrijden vind ik. Niet de wedstrijden na een Europese wedstrijd, maar juist een wedstrijd ervoor. Dat heeft alles te maken met: kan een ploeg zich volledig focussen op deze wedstrijd? En niet al met het hoofd zijn bij woensdag. Daarom vond ik het des te knapper hoe de jongens begonnen aan de wedstrijd. Dat was volledig gefocust en goed."

Ook loofde hij het optreden van Mauro Júnior. "Ik vond Mauro'tje geweldig spelen. Ik vond dat hij als verbindingsspeler in het begin wat te laag kwam te spelen. Ik wilde juist dat hij in het middenveld bleef. Dan zie je hoe kort hij weg kan draaien. Hij verliest niet onnodig een bal. Hij moest opboksen tegen die Willumsson, maar hij gaat gewoon die kopduels aan."

Lees meer:
0 reacties