Bosz reageert op kritiek: "Weten niet waar ze het over hebben"

Peter Bosz
Peter Bosz Foto: © Pro Shots

Peter Bosz pareert in gesprek met ESPN de kritiek van Sjoerd Mossou over de deelname van beloftenploegen in de Keuken Kampioen Divisie. Volgens de coach van PSV hebben de columnist en andere criticasters hun feiten niet op orde.

Bosz zou graag zien dat Mauro Júnior en Armando Obispo wedstrijdritme op doen bij de beloftenploeg. Omdat zij 24 jaar zijn, mogen ze niet meer in actie komen voor Jong PSV. "Het is te gek voor woorden. Ik vind het belachelijk dat profs niet de kans krijgen ritme op te doen in een tweede elftal", zei Bosz onder meer.

Die uitspraken zorgen voor verbazing bij Mossou. "Nu mag iedereen schaamteloos voor zijn eigen parochie preken, ook Bosz, maar vanuit een iets breder perspectief is het natuurlijk lachwekkende onzin", schrijft hij in het Algemeen Dagblad. "Het maakt nogal een verschil namelijk: op maandagavond tegen Mauro Júnior, Obispo of pakweg een herstellende Johan Bakayoko spelen, of op vrijdag tegen talenten als Jesper Uneken en Julian Kwaaitaal", oordeelt Mossou.

"De mensen die daar iets over gezegd hebben, die weten niet waar ze het over hebben", haalt Bosz uit. "Er is onderzoek gedaan in de tijd dat ik nog in Nederland trainer was, in de tijd dat er dus nog oudere spelers mee mochten doen: wat is nou het resultaat op het moment dat er eerste elftal-spelers meedoen ten opzichte van de jonge jongens?"

"Toen bleek dat er meer punten gehaald werden met die jonge jongens. Dus het argument dat het competitievervalsing is, want je zal maar net tegen zo’n ploeg moeten, is dus niet waar. Mensen weten niet waar ze het over hebben. Ze moeten eerst maar eens kijken wat dan die feiten zijn", is de PSV-trainer duidelijk.

Dat hij voor eigen parochie preekt, bestrijdt Bosz. "Dat hoef ik helemaal niet. Het gaat mij om het Nederlandse voetbal. Daarom heb ik dat gezegd. Of ik hetzelfde zou zeggen als ik trainer van NAC Breda was? Ja. Ik vind dat het voor het Nederlandse voetbal gewoon beter is."

Lees meer:
0 reacties