Bosz onder vuur: "Hoop van harte dat KNVB niet in zijn val trapt"

Peter Bosz
Peter Bosz Foto: © Pro Shots

Peter Bosz liet onlangs weten dat hij het belachelijk vindt dat zijn selectiespelers geen ritme mogen opdoen bij Jong PSV. Deze uitspraak komt de trainer van de Eindhovenaren op kritiek te staan.

"Het was egoïsme van Bosz. Natuurlijk wil hij spelers op vrijdag- of maandagavond mee laten doen in de Keuken Kampioen Divisie", begint Raymond Willemsen in De Gelderlander. "Voor PSV is dat beter en veel makkelijker dan een oefenwedstrijd arrangeren."

"Dat snap ik wel. Maar Peter Bosz is wel de laatste waar de KNVB naar moet luisteren", vervolgt Willemsen. "Hebben die topclubs al niet genoeg privileges? Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht kunnen hun grote talenten in alle rust voorbereiden op het grote werk. Ze spelen in een competitie waaruit ze niet eens kunnen degraderen. Ze kunnen lekker voetballen, zich ontwikkelen zonder enige druk."

"Een jaar of tien spelen de beloftenteams nu in de Keuken Kampioen Divisie. Ze vinden het heerlijk, maar wat vinden die andere zestien clubs er eigenlijk van? Ik weet het antwoord wel. Die zouden liever in een eerste divisie met zestien teams uitkomen. De supporters, die vaak de uitwedstrijden op die troosteloze, kille bijvelden boycotten, al helemaal. Maar ja, de macht van de topclubs reikt heel erg ver. Ik hoop van ganser harte dat de KNVB niet in de val van Peter Bosz trapt", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties