Bosz licht wijzigingen basisopstelling PSV toe: "Verdient het"

Peter Bosz
Peter Bosz Foto: © Pro Shots

In de wedstrijd bij PEC Zwolle op zaterdagavond staat Isaac Babadi weer in de basis sinds 19 augustus. Peter Bosz heeft voorafgaand aan het duel in Zwolle laten weten waarom Babadi start.

In de basisopstelling van PSV staan zaterdagavond twee andere namen op het veld ten opzichte van de wedstrijd in de Champions League tegen Borussia Dortmund (1-1). André Ramalho mag starten en er is dus ook een basisplek voor Babadi. Ismael Saibari zit niet bij de selectie vanwege een blessure. Malik Tillman moet het doen met een plaats op de bank.

In gesprek met ESPN-verslaggever Hans Kraaij jr. liet Bosz weten waarom hij deze wijzigingen heeft doorgevoerd in de basisopstelling. “Malik is twee keer geblesseerd geraakt op het moment dat hij drie wedstrijden in de week gespeeld had. Isaac doet het erg goed de laatste tijd, ook op trainingen, dus dan verdient die jongen het ook om weer eens te spelen.”

Verder speelt Ramalho in de verdediging waardoor Jerdy Schouten op het middenveld staat. Ook hier heeft de PSV-trainer een verklaring voor. “Op het moment dat wij denken dat wij op die positie echt aan het voetballen moeten komen om de wedstrijd te controleren, kies ik voor Jerdy. Sommige wedstrijden zal dat makkelijker gaan dan andere wedstrijden”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties