Bosz houdt slag om arm: "Kan zo weer omdraaien in het voetbal"

Peter Bosz
Peter Bosz Foto: © Pro Shots

Peter Bosz heeft in gesprek met ESPN het gehad over de ziekenboeg die bij PSV langzaam weer leegstroomt.

In de wedstrijd bij FC Volendam keert onder andere Joey Veerman terug in de basis. Hij is weer terug na een paar weken blessureleed. Bosz geeft aan dat geblesseerde jongens graag zo snel mogelijk weer willen spelen: “Iedereen wil er graag bij zijn en zijn bang dat ze hun plekje kwijtraken als ze niet meer meedoen. Het is dan aan mij om te beoordelen wat wel en niet kan.”

De oefenmeester weet niet hoe het eruit zal zien bij de middenvelder bij zijn rentree. “We moeten niet vergeten dat hij een paar weken eruit is geweest. Normaal gesproken is hij iemand die je aan het voetballen brengt. Iemand die heel simpel kan spelen en vooral de goede oplossingen vooruit ziet.” Wel ziet de trainer van de Eindhovenaren dat het goed gaat bij PSV maar dat het zomaar kan veranderen: “Je weet ook in het voetbal dat het zomaar weer kan omdraaien door blessures of een slecht resultaat en andere dingen die in het veld kunnen gebeuren.”

Wat Bosz verder opvalt is dat ploegen die tegen PSV spelen vaak iets doen wat ze niet eerder gedaan hebben: “Ze gaan massaal terugzakken of ze gaan je juist onder druk zetten. Dus in principe ben ik alles al tegengekomen. We weten hoe we tegen die verschillende systemen moeten spelen dus ons maakt het eigenlijk niet zoveel uit”, besluit de coach

Lees meer:
0 reacties