Bosz: "Het spel dat wij spelen is voor buitenspelers heel intensief"

Peter Bosz
Peter Bosz Foto: © Pro Shots

Koploper PSV ontvangt aankomende zaterdag in eigen huis AZ, dat in de doordeweekse speelronde met 5-0 onderuit ging bij Heracles Almelo. In gesprek met de Telegraaf blikt hoofdtrainer Peter Bosz vooruit op het treffen.

AZ heeft de afgelopen vier seizoenen de competitiewedstrijd in Eindhoven gewonnen, toch zegt Bosz dat niet heel veel. "Wat er de vorige vier seizoenen is gebeurd, zegt mij niks. Het is wel bijzonder en het zegt iets over de club AZ, dat een uitstekende club is. Maar verder kan ik er niks mee", zegt hij.

Naar verwachting keert Jerdy Schouten aankomende zaterdag weer terug, maar moeten de Eindhovenaren het nog wel stellen zonder Ismael Saibari, Noa Lang en Hirving Lozano. "Ik had liever meer opties gehad op de flanken, dat is duidelijk', zegt Bosz. "Het spel dat wij spelen is voor buitenspelers het meest intensief."

"Het is niet voor niets dat ik al vaker heb aangegeven dat ik de buitenspelers vaak na een uur wissel. Die jongens doen mee in de eerste hoge druk die we geven. Als dat niets oplevert, moeten ze het veld klein maken en daarvoor moeten ze grote afstanden afleggen en als we de bal hebben, proberen we hen in de één-tegen-één te krijgen, waarbij zij hun acties moeten maken. Dat is allemaal erg intensief. Daarom zou je de buitenspelers willen ontlasten door na een uur te wisselen of eens een wedstrijd rust te geven, maar die optie hebben we niet.”

Lees meer:
0 reacties