"Bosz heeft een prima elftal waarin zij de zwakke schakels zijn"

Peter Bosz op de persconferentie
Peter Bosz op de persconferentie Foto: © Pro Shots

Wim Kieft is in zijn column in De Telegraaf lovend over de selectie van PSV. De oud-spits ziet dat trainer Peter Bosz veel keuzes heeft. Zo ziet Kieft dat Luuk de Jong vaak vroegtijdig naar de kant gaat.

"Dan mag Ricardo Pepi de wedstrijd uitspelen en scoort hij vaak nog ook", begint Kieft. "Op die doelpunten kan je hem trouwens niet beoordelen. Het is heel anders om vanuit de basis te beginnen. Uiteindelijk wordt De Jong een jaartje ouder en zal Pepi wat meer speeltijd krijgen en dan kan je een beter oordeel over hem vellen."

"Wel kan je vaststellen dat PSV prima heeft ingekocht en spelers heeft opgehaald die passen bij de speelwijze die Bosz voorstaat", vervolgt de oud-spits. De laatste twee wedstrijden moest Bosz het doen zonder Noa Lang en Hirving Lozano. "Het laat zich echter nauwelijks voelen omdat Bakayoko en Ismael Saibari alles verbloemen met hun prima spel."

Ook ziet Kieft de waarde van Guus Til. "Zo’n Til scoort af en toe, maar tegelijkertijd loopt hij zich een slag in de rondte en is in de speelwijze van Bosz heel belangrijk in het druk zetten. Die eigenschap is de reden dat Til de Amerikaan Malik Tillman veelal op de bank houdt. Die is te flegmatiek voor de rol van Til en kan niet brengen wat Bosz van hem eist."

Ten slotte ziet Kieft wel nog twee zwakke schakels in de selectie. "Bosz heeft een prima elftal waarin verdediger André Ramalho en keeper Walter Benitez de zwakke schakels zijn. De keeper is geen puntenpakker en maakt te veel foutjes."

Lees meer:
0 reacties