Bosz: "Dat is waarom de meeste kampioenswedstrijden bagger zijn"

Een lachende Peter Bosz op de persconferentie
Een lachende Peter Bosz op de persconferentie Foto: © BSR Agency

Peter Bosz wil voorkomen dat PSV zondagmiddag een 'baggerwedstrijd' speelt tegen Sparta. De Eindhovense ploeg kan in eigen huis kampioen worden. Daarover praten was de afgelopen dagen een taboe bij Bosz en co.

"We hebben de jongens de eerste drie, vier dagen rust gegeven en het daarna over Sparta gehad. Dat is waarom de meeste kampioenswedstrijden zo bagger zijn, omdat mensen teveel met andere dingen bezig zijn", geeft hij aan bij ESPN. Bosz heeft niet wakker gelegen van de naderende landstitel.

"Op tijd naar bed", lacht Bosz. "Als ik naar bed ga, dan denk ik niet meer. Daar hebben we de afgelopen tien dagen lang genoeg de tijd voor gehad. We wisten dat het gat er zat tussen de wedstrijden en dat hebben we goed besteed."

Of de coach hoopt dat PSV tegen Sparta net zo'n galavoorstelling geeft als tegen SC Heerenveen? "Zo ga ik nooit een wedstrijd in, dat het een galavoorstelling moet worden. Wij hebben een manier van spelen die onder andere attractief is door hoog druk zetten en omdat we willen voetballen. Maar we willen vooral de wedstrijd winnen."

Lees meer:
0 reacties