Boscagli erkent: "Uiteraard zit Dortmund bij iedereen in zijn hoofd"

Joey Veerman en Olivier Boscagli vieren de 2-0
Joey Veerman en Olivier Boscagli vieren de 2-0 Foto: © Pro Shots

Olivier Boscagli hielp PSV vrijdagavond aan de zege op Heracles Almelo. Daarmee kenden de Eindhovenaren een goede generale voor de wedstrijd tegen Borussia Dortmund.

Of Boscagli moeite had met focussen op Heracles, een paar dagen voor het treffen met Borussia Dortmund? "Nee, dat was makkelijk. Uiteraard, Borussia Dortmund zit bij iedereen in zijn hoofd, het windt ons op. Maar deze wedstrijd was net zo belangrijk. Dan kan je niet aan Dortmund denken", wordt de verdediger geciteerd door Voetbal International.

Hij gaat verder: "Natuurlijk, niet veel van onze spelers hebben al in deze fase van de Champions League wedstrijden gespeeld", erkent Boscagli. "Dus dan zit het een tijd in je hoofd. Eigenlijk al vanaf de loting. Maar de focus kan je niet loslaten. Op tachtig procent tegen Heracles? Dat kan niet. Fouten kunnen we ons niet permitteren."

"Je moet week in, week uit winnen, als je kampioen wil worden", weet hij. Vrijdagavond had PSV weinig problemen. "En saai is het dan niet, want je hebt tachtig procent de bal. Dinsdag wordt dat helemaal anders, dat weten we."

Lees meer:
0 reacties