Boessen vol vertrouwen: "Beker voor de tweede keer naar Eindhoven"

Wil Boessen namens Jong PSV
Wil Boessen namens Jong PSV Foto: © Pro Shots

Jong PSV speelt woensdagavond om 20:00 voor het tweede jaar op rij de finale van Premier League International Cup. Wederom is Crystal Palace onder 21 de tegenstander. 

We hebben goed zicht op Crystal Palace. Zij spelen in een 5-2-3-formatie. Hun spitsen spelen heel kort bij elkaar. De buitenspelers zakken veel terug, om zodoende een meerderheid te creëeren op het middenveld. Daarin moeten wij ons mannetje staan", vertelt trainer Wil Boessen op de clubwebsite. 

"Het systeem waar zij in spelen, hebben we in de competitie ook al een aantal keer getroffen", gaat hij verder. "We weten wat we moeten doen. We zijn goed voorbereid, maar ook deze finale wordt beslist op individuele acties. We hebben er alle vertrouwen in dat wij voor de tweede keer die beker mee terug naar Eindhoven nemen.”

“Je merkt, net als vorig jaar, dat we vol vertrouwen afreizen naar Engeland. Op een of andere manier is tegen leeftijdsgenoten tóch anders dan wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast zetten we grote stappen in de ontwikkeling van de jongens. We willen met de PSV-visie spelen, omdat je in alle wedstrijden consistent moet zijn. Daarom doen wij nooit concessies. Ook in finales moet je je eigen spel spelen, wetende dat de tegenstanders ook kwaliteit hebben. Het is belangrijk om je eigen identiteit te bewaken en vertrouwen te hebben in hetgeen je gaat doen en altijd hebt gedaan", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties