Björn van der Doelen veroordeelt PSV-fans: "Ik word er doodmoe van"

Björn van der Doelen
Björn van der Doelen Foto: © Pro Shots

Björn van der Doelen is wel klaar met een kleine groep supporters van PSV die zich structureel misdragen. Ook tegen RC Lens ging het weer mis en kwamen de Eindhovense fans in een negatief daglicht te staan.

"Ik word er doodmoe van", begint Van der Doelen in de Skiete Willy Podcast. "Op tv hebben we er gelukkig niks van meegekregen, maar ik zag het wel voorbij komen via andere kanalen. Je wordt er doodmoe van. Ik kan me er ook gewoon niets bij voorstellen... Ik vraag me ook af hoe deze jongens aan kaarten komen bij zo'n uitwedstrijd en ik stel dan ook voor dat dit soort jongens van de lijst (met loyaliteitspunten, red.) afgehaald worden."

"Het is zo'n flauwekul allemaal. In zo'n zwart ding met zo'n hoodie...", gaat Doelen verder. "Waarom kunnen we niet gewoon gebroederlijk in onze eigen clubkleuren naar een wedstrijd kijken? Waarom is deze flauwekul allemaal nodig? We weten toch inmiddels allemaal dat er niets stoers aan is en dat je alleen maar je club benadeeld. Hoe vaak moeten we dat nog zeggen, voordat we er een keer vanaf komen?"

Franse ME bij het uitvak van PSV
Franse ME bij het uitvak van PSV Foto: © Pro Shots

Marco Timmer geeft aan dat de gevolgen kunnen zijn dat PSV een boete krijgt en eventueel een wedstrijd zonder uitpubliek speelt. "Weet je wat ik dan mis? Een Björn van der Doelen in zo'n uitvak. Die dan gewoon zegt van: 'hé, niet meer doen! Klaar nu!'

"Het is in ieder geval goed om het gesprek met die supporters aan te gaan. Wat er nu gaande is, is dat ook de oudere garde supporters het contact verliezen met de jongere generatie supporters. Normaliter verzorgen die oude harde kern-jongens het contact met de jongeren en zorgen ze ervoor dat de jongeren zich een beetje gedragen.

"Als ik dit zo hoor, dan is er nog veel te winnen. Maar wat je vaak hoort is dat het met een combinatie van drank en drugs te maken heeft. Ik heb vaak genoeg in het stadion gezeten, maar ik heb nog nooit de neiging gehad om een stoeltje los te rukken en een ander vak in te flikkeren. Je moet die gasten weten te bereiken. Het gesprek aangaan en straffen. En goed controleren dat ze er écht niet meer inkomen", aldus Doelen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand