Bijzondere PSV-kampioen: "Had zo'n drie procent kans om te overleven"

Ruud Hesp, Ruud Brood, Phillip Cocu, Wim Rip, Chris van der Weerden en Cees van der Linden met de kampioensschaal
Ruud Hesp, Ruud Brood, Phillip Cocu, Wim Rip, Chris van der Weerden en Cees van der Linden met de kampioensschaal Foto: © Pro Shots

PSV werd in het seizoen 2017/2018 in eigen huis kampioen tegen Ajax. Een prachtig seizoen dus, al zat de schrik er een aantal maanden daarvoor flink in. Video-analist Wim Rip kreeg op 13 december 2017, tijdens de uitwedstrijd tegen FC Groningen, een hartstilstand en ontsnapte aan de dood.

"Ik heb juist ongelooflijk veel mazzel gehad", vertelt Rip in het Eindhovens Dagblad. "Er hing toevallig een AED in de buurt van de plek waar ik zat en gelukkig was er een kok in de buurt die ook dokter bleek. Hij kon mij reanimeren. Dat is mijn geluk geweest. Ik moest met een lift vijf verdiepingen naar beneden en daar ben ik weer weggevallen, maar ook toen ben ik met succes gereanimeerd."

"Ik had twee tot drie procent kans om te overleven. Kun je nagaan wat voor geluksvogel ik ben geweest", gaat de toenmalig video-analist verder. "Als dit was gebeurd tijdens het vissen of op weg naar een wedstrijd? Dan was ik er niet meer geweest. Gelukkig was het ziekenhuis op een paar honderd meter afstand van het stadion. Ik mocht eigenlijk helemaal niet vervoerd worden, maar dat heeft er allemaal toe bijgedragen dat ik er nu nog ben."

"Phillip Cocu belde me een tijdje terug nog om mee in te stappen bij Vitesse, maar ik heb hem uitgelegd dat dat niet meer kan."
Wim Rip

Rip moest echter gedwongen afscheid nemen van PSV. "De club heeft dat zakelijk echt top opgelost. Er bleek een regeling te bestaan, waardoor ik in aanmerking kwam voor een aanvulling van mijn inkomen. Daar hoef ik me dus geen zorgen over te maken, maar daar was het me toen niet om te doen. Ik vond de sport zo mooi. Daar dag tegen zeggen, heeft me echt kruim gekost. Nu niet meer."

"Ik heb de gedwongen rust geaccepteerd en kan ook ‘nee’ zeggen tegen klussen. Phillip Cocu belde me een tijdje terug nog om mee in te stappen bij Vitesse, maar ik heb hem uitgelegd dat dat niet meer kan. Toch vond ik de vraag eervol en het streelde me dat hij belde. Dat betekent dat ik toch iets goed heb gedaan kennelijk. Wel kon ik makkelijk ‘nee’ zeggen. Ik heb mijn situatie moeten accepteren. Het is goed zo", aldus Rip.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand