Besluit Ronald Koeman gehekeld: "Begrijp daar helemaal niks van"

Bondscoach Ronald Koeman
Bondscoach Ronald Koeman Foto: © Pro Shots

Ronald Koeman heeft met Frenkie de Jong en Memphis Depay twee spelers in zijn selectie opgenomen die niet helemaal fit zijn. De komende oefenwedstrijden wil de bondscoach dan ook gebruiken om al zijn spelers fit te laten worden. 

Die keuze vinden zowel Vincent Schildkamp als Jan Joost van Gangelen onbegrijpelijk, zo laten ze weten in het programma Voetbalpraat. "Hij wil deze oefenwedstrijden aangrijpen om richting plan A te gaan en dat is Memphis”, begint Kees Kwakman. "Wijnaldum zal donderdag gaan spelen omdat Reijnders en Koopmeiners er allebei niet bij zijn. Dan heb je ook bijna niemand anders om achter de spits rondom Memphis te spelen.”

“Als je nog maar twee wedstrijden te gaan hebt naar het EK en er is nog zoveel onduidelijk", gaat Schildkamp verder. "Waarom ga je dan alles en iedereen weer speeltijd gunnen met als enige argument dat het iedereen helpt naar fitheid richting het toernooi?"

“Daar begrijp ik dus helemaal niks van”, reageert Van Gangelen, waarna Schildkamp verder gaat. “Die fitheid ga je toch niet halen met 25 minuten voor de nummer zeventien uit de selectie?” Er is afgesproken dat in de beide oefenwedstrijden de ploegen zes keer mogen wisselen. “Dus dat wordt sowieso weer een grote puinhoop vanaf minuut vijftig zo ongeveer", aldus Van Gangelen.

Kwakman springt wel op de bres voor de bondscoach. “Het middenveld moet wel morgen toch? Schouten, Veerman, Wijnaldum zal dat worden. Dan heb je alleen nog Gravenberch over, want die anderen zijn er niet. Daar kan Koeman ook niet zoveel aan doen.”

Lees meer:
0 reacties