"Benítez wist met zijn reddingen zes tegentreffers te voorkomen"

Walter Benitez tegen Ajax
Walter Benitez tegen Ajax Foto: © Pro Shots

Justin Bijlow moest een groot gedeelte van het seizoen missen vanwege blessureleed. Zijn vervanger Timon Wellenreuther presteerde boven verwachting, maar moest toch weer plaats maken voor de Oranje-international na diens herstel. Tot een nieuwe titel leidde het keeperswerk niet, die moesten ze laten aan PSV met Walter Benítez op goal.

Martijn Krabbendam vergelijkt in Voetbal International de keepers van Feyenoord én sluitpost Benítez van PSV met elkaar. "Ook dit seizoen maakte Wellenreuther weer een prima indruk als vervanger van de wederom geblesseerde Bijlow, maar beslissend in de kampioensrace was hij dit keer niet. Die eer mag naar Walter Benítez van PSV. Deze Argentijnse goalie is een wat onbezongen held, maar een belangrijke factor in het elftal van trainer Peter Bosz."

De journalist haalt er data bij: "Uit cijfers blijkt dat Benítez een hoger reddingspercentage overlegt dan de keepers van Feyenoord, terwijl de doelmannen van beide clubs op basis van de kwaliteit van schoten nagenoeg hetzelfde aantal tegentreffers mochten verwachten. Het grote verschil zit ’m in het feit dat Feyenoord het aantal doelpunten incasseerde dat verwacht had mogen worden, terwijl Benítez met zijn reddingen juist zes tegentreffers wist te voorkomen."

De Argentijnse sluitpost bleek soms goud waard. Krabbendam: "Benítez had dit seizoen misschien wel zijn eigen Wellenreuther-redding, toen hij in de slotfase van PSV-FC Twente Mitchell van Bergen op zich af zag stormen. De Argentijn won het één-tegen-één-duel. Niet veel later scoorde PSV; drie, in plaats van geen punten voor de koploper, waardoor het gat met Feyenoord intact bleef, waar het vier punten had kúnnen zijn na het verlies van PSV bij NEC."

Lees meer:
0 reacties