Benfica komt met duidelijke boodschap over toekomst van Schmidt

Roger Schmidt
Roger Schmidt Foto: © Pro Shots

Roger Schmidt blijft voorlopig trainer van Benfica. De Portugese club schept daarover duidelijkheid in een statement op de clubwebsite. De druk op de voormalig trainer van PSV werd groter na twee verloren wedstrijden tegen Sporting.

Benfica verloor vorig weekend met 2-1 van Sporting en lijkt daardoor de titel de kunnen vergeten. De rivaal heeft nu een voorsprong van vier punten en een wedstrijd tegoed. Daarnaast werden Schmidt en co vorige week uitgeschakeld in de halve finale van de beker. Ook daarin bleek Sporting te sterk.

Door die twee nederlagen werd de druk steeds groter op Schmidt. Benfica denkt er echter niet aan om de Duitser te ontslaan. De naam van José Mourinho zong ondertussen al rond. "Benfica wil graag verduidelijken dat de informatie over de zoektocht naar een nieuwe trainer volkomen onjuist is", zo verduidelijkt de club dinsdag.

"De focus van de hele voetbalafdeling en coach Roger Schmidt ligt volledig op het bereiken van de halve finale van de Europa League en het veiligstellen van zes overwinningen in de competitie."

Lees meer:
0 reacties