Ben Rienstra lovend over PSV: "Dat was genieten dit seizoen"

PSV kende een seizoen waarin zij overtuigend kampioen werden. Twee speelronden voor het einde werd mocht de schaal al de lucht in in Eindhoven. In 1Twente Voetbaltijd wordt teruggeblikt op het afgelopen seizoen. 

"PSV was genieten dit seizoen, geweldig", begint Ben Rienstra. "Ik denk dat dat voor iedereen geldt die van voetbal houdt. Wat kun je erover zeggen. Zoveel goals, zoveel aanvallend voetbal, duidelijk de beste. En dat terwijl Feyenoord ook een topseizoen heeft gehad met de beker en de tweede plaats."

"Met iets meer bluf hadden ze gewoon van Dortmund kunnen winnen, die staan nu in de finale", reageert Rienstra op de vraag of PSV het ook in Europa goed gaat doen. "Het is altijd zo met Nederlandse teams dat er rond de winter betere teams langskomen en dan haken ze af", reageert Rene Wagelaar. "Dat wat Ajax had onder Erik ten Hag zie je bijna niet meer gebeuren. Dat heeft AZ ook en gaat Twente ook meemaken."

Luuk de Jong eindigde net als AZ-spits Vangelis Pavlidis op 29 doelpunten. Aan tafel bespreken de heren wie nou echt dé spits is van de Eredivisie. "Pavlidis speelt ook een beetje als een halve tien", reageert Rienstra. "Als je die openingen soms ziet. Maar Luuk is gewoon echt een kapstok, een echte aanvoerder ook."

"Als ik een eredivisie-team zou samenstellen zou Luuk de Jong in de spits staan", gaat hij verder. "In Nederland kan dit ook he, dan krijgt hij zoveel kansen" reageert Wagelaar. "Maar in het buitenland is dat lastiger, daar staan echte mandekkers."

Lees meer:
0 reacties