Belangrijke verandering bij jeugd PSV: "Dat wordt de uitdaging"

Ernest Faber
Ernest Faber Foto: © Pro Shots

PSV moet op zoek naar nieuwe boegbeelden voor de jeugdopleiding. Dit omdat zowel hoofden opleidingen Ernest Faber en coach Wil Boessen zullen vertrekken bij de club.

In het Eindhovens Dagblad schrijft Rik Elfrink dat de jeugd een belangrijke rol heeft gespeeld in de financiële en sportieve wederopstanding van PSV. “Door de doorstroming van een aantal jeugdspelers haalde PSV vaak vele tientallen miljoenen per jaar op, die vorig jaar weer deels werden geherinvesteerd. Faber laat een entiteit achter die de afgelopen jaren enorm aan aanzien heeft gewonnen bij PSV en mede dankzij de deelname van Jong PSV aan de Keuken Kampioen Divisie behoorlijk wat doorstroming plaatsvonden.”

Ook weet de clubwatcher te benoemen wat er nu moet gebeuren. “Voor de opleiding van PSV wordt het dé uitdaging om nu weer de nieuwe Johan Bakayoko's op te leiden, om maar een voorbeeld te noemen. Of om de volgende Isaac Babadi af te leveren aan de A-selectie. Dit seizoen hebben niet zoveel spelers zich gekandideerd voor kansen op een niveau hoger, hoewel, bijvoorbeeld, Jevon Simons een goede periode heeft gekend na de winterstop.”

Diverse bronnen rond PSV melden dat een aantal zaken zoals bijvoorbeeld de scouting nu worden bekeken. “Ook zou de begeleiding van talenten die net bij de A-selectie komen verder geïntensiveerd worden. Bekend is ook dat PSV een aantal nieuwe talenten aan wil trekken om Jong PSV komend seizoen sterker te maken en vooral om de doorstroming verder te verbeteren. Een groot aantal van de huidige contractspelers kan uitkijken naar een nieuwe club, waarbij bestaande verbintenissen worden gerespecteerd”, besluit Elfrink.

Lees meer:
0 reacties