"Begrijpelijk dat PSV de naam van Ryan Flamingo heeft omcirkeld"

Ryan Flamingo tegen Go Ahead Eagles
Ryan Flamingo tegen Go Ahead Eagles Foto: © Pro Shots

Ryan Flamingo staat hoog op het verlanglijstje van PSV. De controleur van FC Utrecht draait een uitstekend seizoen en dat blijft niet onopgemerkt.

"Als het aankomt op drukmomenten, is de jonge blikvanger van FC Utrecht zijn leeftijd ver vooruit. Op verschillende manieren maakt Flamingo indruk, wanneer zijn ploeg tot fel druk zetten overgaat", schrijven Sam Planting en Jarno Verweij namens Voetbal International. "Allereerst heeft hij de motor en felheid om tegenstanders zelf effectief op te jagen, tot diep op de vijandelijke helft."

"Hij bezit daarnaast de explosieve eerste paar stappen om een passlijn snel dicht te lopen. Tel daarbij op dat het met zijn instinct om de voet juist even van het gaspedaal af te houden ook nog eens geregeld goed zit, en het is begrijpelijk dat een pressieploeg als PSV de naam van Flamingo heeft omcirkeld op de lijstjes", vervolgt het duo.

Flamingo is nog jong maar is fysiek al behoorlijk goed. "Dat hij op jonge leeftijd flinke defensieve risico's durft te nemen, heeft ongetwijfeld ook te maken met zijn duelkracht. In één-op-één-strijdjes om de bal doet Flamingo qua fysieke kracht voor weinig Eredivisie-opponenten onder."

Ook is Flamingo zeker niet langzaam. "En niet alleen qua duelkracht zit het snor met de fysieke voorwaarden van Flamingo. Hij is voor iemand met zijn frame (1 meter 83) relatief snel op de eerste meters, behaalt geregeld een hoge topsnelheid en is ook qua horizontale snelheid opvallend wendbaar."

Zijn spelinzicht is zeer sterk. "Maar Flamingo is meer dan alleen fysiek begenadigd op defensief vlak. Een van zijn opvallendste kwaliteiten is dat hij een uitstekend instinct heeft bij het opvangen van loopacties. Het feit dat hij op jonge leeftijd zulke loopacties tijdig spot bij de tegenstander, is wat hem op de lange termijn een interessant talent maakt."

Edson Álvarez en Declan Rice zijn vergelijkbare spelers die zowel op 6 als centraal achterin kunnen spelen. "In het recente verleden hebben we al eerder te maken gehad met bekende 'twijfelaars' die zowel centraal achterin als controlerend op het middenveld goed uit de voeten konden. Of Flamingo ooit zó dominant wordt als Álvarez of Rice is natuurlijk sterk de vraag. Maar er schuilt wel degelijk een serieuze goede nummer 6 in de uitblinker van FC Utrecht."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand