Baumgartl komt met statement: "Dat kan en zal ik niet tolereren"

Timo Baumgartl namens Schalke 04
Timo Baumgartl namens Schalke 04 Foto: © Pro Shots

Timo Baumgartl werd vorige week uit de selectie van Schalke 04 gezet en heeft nu van zich laten horen. Met een statement op Instagram maakt de oud-PSV'er duidelijk zich niet zomaar neer te leggen bij de beschuldigingen van trainer Karel Geraerts.

"Aan het begin van mijn tijd bij Schalke heb ik een fout gemaakt waarvoor ik me heb verontschuldigd en terecht ben gestraft. Deze fout is echter niet gemaakt met kwade bedoelingen, maar uit emoties en de wens om succesvol te zijn bij Schalke", zo schrijft de 28-jarige verdediger. Hij gaat verder: "Daarom accepteer ik ook de huidige beslissing van de coach. Wat ik echter niet kan en zal tolereren, zijn ongerechtvaardigde beschuldigingen en aantijgingen met betrekking tot mijn professionaliteit, motivatie en vermogen om in een team te werken."

"In de afgelopen weken en maanden heb ik me altijd professioneel en in het belang van het team gedragen en op geen enkel moment heb ik mijn persoonlijke belangen boven die van de club of het team gesteld", aldus Baumgartl. In principe moet hij de rest van het seizoen met het Onder 23-team spelen. Schalke 04 strijdt ondertussen tegen degradatie uit de 2. Bundesliga. De verdediger ligt nog tot medio 2025 vast bij de Duitse club.

Lees meer:
0 reacties