Balázs Dzsudzsák bewierookt: "We werden daar als vips ontvangen"

Balazs Dzsudzsak juicht na een treffer van PSV
Balazs Dzsudzsak juicht na een treffer van PSV Foto: © BSR Agency

Hij is misschien wel de meest bekende supporter van PSV: Willem van der Veer. Gehuld in zijn PSV-shirt en gewapend met zijn camera zit hij alle thuiswedstrijden in het Philips Stadion. De nodige spelers heeft hij zien passeren, maar hij heeft één duidelijke favoriet: Balázs Dzsudzsák.

"Een vriendin van mijn zus is docent op de Technische Universiteit in Eindhoven en van Hongaarse komaf", legt Van der Veer uit aan Voetbal International. "In zijn beginperiode bij PSV woonde Balázs een tijdje bij haar in huis. Daar heb ik hem een paar keer ontmoet. Met mijn zoontje ging ik vaak kijken naar trainingen, zodat we al snel heel gezellig contact kregen met Balázs. We leerden elkaar steeds beter kennen. In 2009 kwam ik in het ziekenhuis te liggen. Hartinfarct. Twee wedstrijden gemist. Balázs gaf zijn shirt aan mijn zoontje: voor je vader. Helemaal geweldig natuurlijk."

"De dag voor kerst is hij jarig, maar dat seizoen werd er in de kerstperiode gevoetbald en kon hij niet naar zijn familie. Toen zijn wij een grote taart gaan brengen naar Balázs", gaat hij verder. In 2011 vertrok de Hongaar bij PSV, maar het contact bleef. Toen hij met Dinamo Moskou tegen PSV in het Philips Stadion speelde, kreeg Van der Veer het shirt van de vleugelspeler. Vorig jaar nodigde Dzsudzsák hem en zijn zoon nog uit bij een thuiswedstrijd van Debreceni VSC, waar de oud-PSV'er speelt.

"We werden ontvangen als een stelletje vips. De voorzitter van de club heette ons persoonlijk welkom. 'Ge kunt me voortaan altijd bellen als er iets is', zei die man zelfs tegen ons. Balázs kwam naar ons hotel en had een thuis- en een uitshirt voor ons meegenomen. Fantastische kerel", aldus Van der Veer.

Lees meer:
0 reacties