Bakayoko zelfkritisch, ondanks twee goals: "Moet heel snel leren"

Johan Bakayoko tegen PEC Zwolle
Johan Bakayoko tegen PEC Zwolle Foto: © Pro Shots

Johan Bakayoko was zaterdagavond tweemaal trefzeker tijdens de 1-7 overwinning op PEC Zwolle. Het was een opluchting voor de aanvaller, want hij stond al een tijdje droog: al vijf wedstrijden op rij had de buitenspeler geen doelpunt gemaakt.

"Het was een beetje tegen mijn natuur in, omdat je te veel wil. Het lukt dan niet en gaat in je hoofd zitten", doelt hij bij ESPN op de doelpuntendroogte. Na zijn treffers gaat de Belg niet zweven, hij is behoorlijk zelfkritisch voor de camera.

"Ik doe nog niet de dingen waarmee ik op mijn best kan zijn. Ik moet ook heel snel leren wat ik moet doen als ik tegen twee man speel, de ruimtes en de momenten herkennen. Het gaat niet altijd goed, maar ik probeer er het beste van te maken", aldus Bakayoko, die ook scherp wordt gehouden door Peter Bosz.

Hij liet na de wedstrijd weten ook niet tevreden te zijn over het spel van de aanvaller, ondanks zijn doelpunten. Bakayoko kan dat wel waarderen. "Daarom staan we eerste", stelt hij. "Als we alleen maar positief kijken... we kunnen allemaal voetballen, we moeten kijken naar de dingen die niet goed gaan. Ik vind het wel fijn wanneer je de slechte punten aantoont."

Lees meer:
0 reacties