Bakayoko vol vertrouwen naar EK: "Flanken zijn van wereldklasse"

Johan Bakayoko tijdens de persconferentie
Johan Bakayoko tijdens de persconferentie Foto: © Pro Shots

Johan Bakayoko vindt dat België levensgevaarlijk is op de vleugels. Ook anderen zijn het hiermee eens.

In België zijn de verwachtingen niet zo hoog bij de fans. Dat komt mede door het afscheid van de gouden generatie. Marco Timmer van Voetbal International ziet dat anders. “Rechtsbuiten Johan Bakayoko, spits Romelu Lukaku en linksbuiten Jérémy Doku zouden een dodelijk trio kunnen vormen dat snelheid, creativiteit, fysieke kracht en scorend vermogen op topniveau combineert.

Ook een aantal andere spelers worden door Timmer genoemd. “Met Leandro Trossard en Dodi Lukebakio kan Tedesco ook voor andere vleugels kiezen. Met aanvoerder Kevin De Bruyne er in elk geval achter die met zijn precisiepasses zijn aanvallers op ieder gewenst moment kan lanceren en aan het werk zetten, moeten de Rode Duivels op pure individuele kwaliteit veel wedstrijden kunnen beslissen.”

Bakayoko ziet dat ook zo, vertelde hij tegenover Het Laatste Nieuws. “Onze flanken zijn van wereldklasse. Ik zeg niet dat we het EK zullen winnen, maar er zijn geen limieten voor ons. Ik voel me goed in deze groep Duivels. Ik verwacht dat ik mijn kans zal krijgen, maar zeker van een basisplaats ben ik niet”, aldus de PSV-aanvaller.

Lees meer:
0 reacties