Bakayoko onwennig na basisplek: "Johan heeft het naar behoren gedaan"

Johan Bakayoko
Johan Bakayoko Foto: © Pro Shots

Door de afwezigheid van Noni Madueke kreeg de negentienjarige Johan Bakayoko zaterdagavond de kans in de basisopstelling van PSV. De Belgische aanvaller wist nog niet echt te overtuigen tijdens zijn optreden.

Na de blessure van Madueke moest trainer Ruud van Nistelrooij keuzes gaan maken voor de samenstelling van de voorhoede. De oefenmeester had kunnen kiezen om met spelers te gaan schuiven, maar koos ervoor om de beschikbare rechtsbuiten die hij in zijn selectie had, Johan Bakayoko, op die positie te zetten. De aanvaller speelde afgelopen jaar een geweldig seizoen bij Jong PSV en viel ook drie keer in bij de hoofdmacht in Eindhoven.

Van Nistelrooij heeft dan ook niet getwijfeld na het wegvallen van Madueke, zo laat hij weten aan Voetbal International. "Nul seconden. Als Noni niet speelt, dan ga ik meteen door naar Johan. Hij heeft het gewoon heel goed gedaan. Hij is op die positie – zonder twijfel – degene die daar vandaag moest starten." De jongeling begon onwennig aan de wedstrijd. Zijn eerste balcontact vond pas na negen minuten plaats. De aanvaller was vooral druk met het in toom houden van de aanvalsdrang van Owen Wijndal. Bij de openingstreffer van Bergwijn had Bakayoko het schot misschien kunnen blokkeren, hij had er in elk geval dichter op moeten zitten.

In de tweede heflt was Bakayoko direct gevaarlijk. Hij onderschepte de bal en ging richting strafschop gebied. Hij kon alleen middels een overtreding gestopt worden. De VAR zag hier een rode kaart in voor tegenstander Wijndal, maar na bestudering van de beelden werd er een handsbal van Bakayoko geconstateerd. Na de actie leek Bakayoko wel van een last verlost en was hij veel dwingender aanwezig.

Toen er ruim een uur gespeeld werd, moest Bakayoko het veld verlaten en werd vervangen door Saibari. Een tegenvaller voor de jonge Belg die misschien had kunnen profiteren van de ruimtes die er steeds vaker ontstonden. Saibari viel sterk in, zo zag ook Van Nisterloorij. Maar de oefenmeester had ook mooie woorden voor Bakayoko.

"Ismael is geweldig ingevallen, maar Johan heeft het ook naar behoren gedaan. Als je negentien jaar bent en je maakt je debuut. Dan heb je het écht goed gedaan. Ismael ook. Maar jullie hebben hem al in de voorbereiding al aan het werk gezien. Daar hij heeft hij van dag één heel goed gespeeld."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand