Bakayoko in de belangstelling: "Hogere biedingen worden verwacht"

Johan Bakayoko viert zijn goal tegen AZ
Johan Bakayoko viert zijn goal tegen AZ Foto: © BSR Agency

PSV lijkt de titelstrijd definitief te hebben beslist. De Eindhovenaren wonnen met 5-1 van AZ en stevenen af op de eerste titel in jaren. Op de achtergrond is men ook alweer bezig met volgend seizoen en lijkt Earnest Stewart een flinke klus te wachten.

Met name het behouden van het kwartet Johan Bakayoko, Joey Veerman, Olivier Boscagli en Jordan Teze lijkt een hels karwei te worden, zo schrijft Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. De Belgische vleugelaanvaller zou zomaar eens het moeilijkst te behouden kunnen zijn, aangezien er vorig jaar al de nodige belangstelling voor hem was.

"Hoe komt hij straks binnen bij een absolute topclub, als hij daarvoor zou kiezen?", schrijft de PSV-watcher. "Vorig jaar wilde Brentford al veertig miljoen euro voor hem betalen en de verwachting is dat nu clubs uit het hogere segment met een hoger bod komen. Maar is Bakayoko al klaar voor die stap?"

Elfrink vergelijkt Bakayoko met een aantal oud-PSV'ers. "Memphis Depay ging in 2015 op precies dezelfde leeftijd naar Manchester United en dat bleek geen geweldige keuze. Cody Gakpo ging ook rechtstreeks naar de Engelse top, maar was gevoelsmatig verder dan Bakayoko. Georginio Wijnaldum koos vanuit PSV voor een tussenstap via Newcastle United", aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties