Bakayoko baalt van Belgische fans: "Wilde het met de fans vieren"

Johan Bakayoko baalt
Johan Bakayoko baalt Foto: © BSR Agency

Johan Bakayoko was, net als een aantal teamgenoten van hem, verbaasd over het fluitconcert dat ze kregen van de Belgische aanhang. Dat vertelde hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Meerdere spelers van het Belgische team dachten dat de fans blij zouden zijn vanwege de kwalificatie na de 0-0 tegen Oekraïne, waardoor ze tweede werden in de poule. Bakayoko had een andere sfeer verwacht na afloop. “Ik was blij en had eigenlijk wel zin om de kwalificatie met de fans te vieren. Dat is niet vanzelfsprekend, hebben we op het WK gemerkt. Dat moeten we absoluut niet vergeten,” vertelt de PSV’er.

Ook laat de Belg weten waarom er geen grotere risico’s werden genomen. “Als we aan het eind beslissen om niet door te pushen, heeft dat redenen. En dat is dat we door willen naar de volgende ronde, ook om hen nog weer een wedstrijd te kunnen laten kijken. Ze moeten begrijpen dat het niet gemakkelijk is om je te kwalificeren voor de volgende ronde op een EK.” De volgende ronde spelen de Rode Duivels tegen Frankrijk. Bakayoko reageerde ook nog kort op deze zware loting: “Op het EK is elke tegenstander zwaar.”

Lees meer:
0 reacties