Babadi moet hard werken: "Dat biedt nog veel ruimte voor verbetering"

Isaac Babadi tegen PEC Zwolle
Isaac Babadi tegen PEC Zwolle Foto: © BSR Agency

Isaac Babadi is een van de allergrootste talenten in de selectie van PSV. De middenvelder krijgt nu echter nog niet bijzonder veel speeltijd, al lijkt er een grote toekomst voor hem in het verschiet te liggen.

"Wáár de voornaamste verbeterpunten van Babadi liggen, is misschien wel het allerbeste nieuws voor PSV. Want waar zijn beste kwaliteiten veelal instinctief zijn, bieden de 'coachbare' elementen in het spel nog veel ruimte voor verbetering", opent Sam Planting zijn analyse bij Voetbal International.

"Zo is Babadi bij de senioren nog dikwijls te betrappen op een verkeerde inschatting van de loopruimtes. Verdedigend vergeet hij soms wat er in zijn rug gebeurt, terwijl hij aanvallend zo nu en dan te vroeg is met zich aanbieden", weet hij.

Er is echter meer. "Ook lijkt Babadi nog iets meer fysieke inhoud te moeten kweken, om meermaals per week de taxerende pressing-speelstijl van trainer Peter Bosz met de juiste intensiteit in te vullen. Waar het geen gekke gedachte is dat Babadi volgend seizoen een grotere rol opeist, is het (zeer) sterk bezette huidige middenveld van de Eindhovenaren ook een geschenk voor het piepjonge talent."

"Bij een dominant presterend team, waar de lat qua algeheel niveau bijzonder hoog ligt, krijgt Babadi de kans om in de schaduw van ervarener teamgenoten te schaven aan de mindere facetten in zijn spel. Dit terwijl hij op creatief vlak nu al bijzondere kwaliteiten te bieden heeft. Deze mix van geduld en talent zou weleens iets heel moois kunnen opleveren", besluit Planting.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 29 53 69
3 FC Twente 29 27 60
4 AZ 30 24 55
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
Bekijk de hele stand