Babadi: "Hij stond met tranen in zijn ogen bij de afscheidsspeech"

Isaac Babadi na zijn treffer tegen Sturm Graz
Isaac Babadi na zijn treffer tegen Sturm Graz Foto: © BSR Agency

Isaac Babadi kende deze zomer zijn grote doorbraak in PSV 1. De 18-jarige aanvallende middenvelder heeft bij de Eindhovense club veel aan Johan Bakayoko.

De twee hebben veel contact. "Voordat ik naar Jong Oranje ging, ben ik nog even bij hem geweest. Hij heeft me vandaag nog succes gewenst op de app. Wat ben ik blij dat hij in ieder geval gebleven is bij ons. Ik volgde de transferperiode op de voet en vond het allemaal spannend, maar hij had ook aan mij verteld dat hij zou blijven. Gelukkig maar", zegt Babadi in het Eindhovens Dagblad.

Ook met Sangaré had hij een goede band. Zijn vertrek zorgde voor veel emotie. "Hij stond met tranen in zijn ogen bij de afscheidsspeech. Dat was heel indrukwekkend en emotioneel. Ibrahim was ook als een grote broer voor mij en misschien wel mijn favoriet. Nu moet ik zijn woorden en lessen gebruiken om zelf door te groeien."

"Peter Bosz heeft me de kans gegeven en vindt het heel belangrijk dat ik me nu bij Jong Oranje in de EK-kwalificatie goed ga manifesteren", aldus de jongeling, die bij PSV concurreert met Ismael Saibari. Babadi gunt hem zijn succes. "Ik was zo blij voor hem. Vorig jaar zag ik hem bij Jong PSV en wenste ik voor hem dat hij lekker aan het voetballen zou komen en meer zou scoren."

"Toen hij vorige week scoorde, vergat ik bijna zelf dat ik ook nog moest spelen. Bij PSV hebben we een heerlijke flow te pakken en na de interlandperiode moeten we tegen NEC meteen een goed signaal afgeven en laten zien dat we het niet kwijt zijn", besluit Babadi.

Lees meer:
0 reacties