AZ vol vertrouwen naar PSV? "AZ gaat met de volle buit naar huis"

Luuk de Jong maakt zijn tweede tegen AZ
Luuk de Jong maakt zijn tweede tegen AZ Foto: © Pro Shots

PSV neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen AZ. Podcastmaker Brian Wijker heeft het volste vertrouwen in een resultaat van de Alkmaarders in het Philips Stadion, al is dit na de ruime nederlaag van AZ bij Heracles Almelo (5-0, red.) wel een tikkeltje afgenomen.

"Tot vorige week zou FC Twente, concurrent van AZ om de derde plaats in de Eredivisie, een vinkje achter de wedstrijd PSV - AZ zetten", schrijft Wijker in zijn column in het Noordhollands Dagblad. "Want een resultaat halen in Eindhoven, dat gaat de Alkmaarders vast niet lukken. Maar het perspectief voor zaterdag is in één klap veranderd door de verrassende nederlaag van PSV bij NEC."

"De Nijmegenaren lieten zien dat de voetbalmachine van trainer Peter Bosz wel degelijk te kraken is. Als Luuk de Jong zelfs verzuimt een penalty binnen te schieten bij Jasper Cillessen, weet je dat ze daar in Noord-Brabant ook maar gewoon mensen van vlees en bloed zijn. AZ gaat tegenwoordig graag op bezoek in Eindhoven. De laatste vier jaar werd er gewonnen. Een gegeven waar best wel even bij mag worden stilgestaan."

"Als je me nog niet zo lang geleden had gevraagd welke van de resterende wedstrijden AZ dit seizoen sowieso niet zou winnen, had ik gezegd: PSV-uit. Maar ik ben er nu minder zeker van. Ik zie AZ met de volle buit naar huis gaan. In Enschede en Amsterdam kunnen ze nog maar beter geen vinkje achter deze wedstrijd zetten", aldus Wijker.

Lees meer:
0 reacties