Arthur Numan over oud-PSV'er: "Hij was een fenomeen, echt ongekend"

Arthur Numan viert het kampioenschap bij PSV
Arthur Numan viert het kampioenschap bij PSV Foto: © Pro Shots

Arthur Numan speelde zes jaar bij PSV en maakte in Eindhoven de nodige topspelers mee. Zo ook de Braziliaanse spits Romário, een speler waar Numan flink van onder de indruk raakte.

"Ja, dat was écht een topper. Ongekend", vertelt Numan in het programma Tussen de palen van Ziggo Sport. "Ik kwam bij FC Twente vandaan en we kenden zijn kwaliteiten. Hij was een fenomeen, een geweldige speler. Ik was altijd wel fan van hem en toen ik overstapte van FC Twente naar PSV las ik in de krant een interview van Romário."

"Ik lag op het strand en las dat Romário het over Numan had", herinnert de oud-speler zich. "Dat PSV Numan moet halen, want die kon hem in stelling brengen om doelpunten te maken. Dat was voor mij iets ongelooflijks. En een paar maanden later speelde ik samen met Romário. De klasse die hij had, dat was echt ongekend."

"Toen ik net getekend had, sprak hij me aan na de wedstrijd tussen FC Twente en PSV", vervolgt Numan. "Ik had toen net getekend en gaf hem een hand. Romário zei: 'Leuk dat je er bent. Jij bal hebben, voorzet geven, ik scoren, ik centjes voor jou verdienen'. Ik wist natuurlijk niet wat ik moest zeggen, maar toen ik wegliep moest ik lachen."

"Ik ben wel blij dat ik met hem gespeeld heb, want hij had extreme kwaliteiten. In de kleedkamer waren natuurlijk wel dingen. Sommige spelers waren niet altijd even blij met zijn houding, maar in de wedstrijden zag je wat hij specifiek had. Zo snel aan de bal, de vaardigheid, behendigheid, doelgerichtheid... ", aldus Numan.

Lees meer:
0 reacties