Arno Vermeulen: "Feyenoord en PSV zijn veel verder dan Ajax"

Arno Vermeulen
Arno Vermeulen Foto: © Orange Pictures

Over ruim twee weken gaat de Eredivisie weer van start en de meeste clubs roeren zich dan ook volop op de transfermarkt. Arno Vermeulen ziet dat het in Amsterdam angstvallig stil is, ondanks dat de nodige belangrijke spelers vertrokken.

"Bij Feyenoord en PSV kun je acht, negen namen wel op papier zetten", zegt voetbalcommentator Arno Vermeulen op de website van de NOS. "Bij Ajax is er op dit moment geen geraamte. Dat is een veeg en problematisch teken. Dan ben je als trainer nog wel een paar maanden zoet."

Vermeulen ziet dat de huidige landskampioen er veel sterker op staat. "Feyenoord investeert in spelers met Eredivisie-ervaring en dat pakt goed uit. Ajax lijkt de Eredivisie niet interessant te vinden en zoekt het daarbuiten met veel buitenlandse spelers. Ze worden veel met spelers in contact gebracht, maar uiteindelijk gebeurt er niet veel. Blijkbaar hebben ze moeite om de juiste versterkingen te vinden", aldus de journalist. "En waar blijven de eigen talenten? Vooral aanvallend breekt er weinig door. Ajax moet met zo'n jeugdopleiding toch wel een goede buitenspeler kunnen opleiden?"

De commentator ziet momenteel één echte favoriet voor de landstitel. "Ik schat Feyenoord op dit moment het hoogste in, daarachter PSV en dan een gat naar Ajax, FC Twente en AZ. Daartussen zie ik weinig verschil", meent Vermeulen. "Ik zie Ajax om plaats drie spelen in plaats van het kampioenschap, tenzij er nog geweldige spelers bijkomen. Eind juli is één ding duidelijk: Feyenoord en PSV zijn veel verder dan Ajax."

Lees meer:
0 reacties