Arne Slot lovend over PSV'er: "Dit was pure individuele kwaliteit"

Arne Slot langs de lijn
Arne Slot langs de lijn Foto: © BSR Agency

Arne Slot heeft zondag na de topper tussen PSV en Feyenoord complimenten uitgedeeld aan Malik Tillman. De middenvelder van de Eindhovenaren opende in het Philips Stadion al snel de score.

"Het was een geweldige individuele actie", zegt Slot bij ESPN over die goal. "We hadden natuurlijk liever niet dat Tillman in de één-tegen-één met Hancko uitkwam, maar die kwaliteiten heeft PSV. Dan is het heel vervelend dat die bal meteen binnenvalt, ook omdat Tillman tegen Dortmund een soortgelijke kans miste."

"Wij kijken natuurlijk ook naar hoe we hadden willen verdedigen. Maar dit was pure individuele kwaliteit van een speler die vandaag ook niet onaardig speelde", is de Feyenoord-trainer complimenteus. In de tweede helft zag Slot Lutsharel Geertruida een grote kans missen. "Ik denk dat wanneer je ze achterelkaar zet, je één op één dezelfde kans ziet als die van Tillman."

Hij vervolgt: "Deze kreeg Lutsharel ook al in De Kuip tegen PSV. Maar dat is misschien het verschil tussen een verdediger en een middenvelder bij zo'n kans, alhoewel Geertruida wel een doelpuntenmaker is", merkt hij op.

Lees meer:
0 reacties