Anwar El Ghazi en Mainz tegenover elkaar: beide partijen eisen geld

Anwar El Ghazi namens FSV Mainz
Anwar El Ghazi namens FSV Mainz Foto: © Pro Shots

Anwar El Ghazi en FSV Mainz 05 zijn er nog niet in geslaagd tot een schikking te komen in het conflict over het ontslag van de voormalig speler van onder meer Ajax en PSV. Dat bleek tijdens een bemiddelingszitting in Mainz, zo meldt het Algemeen Dagblad.

El Ghazi werd in november op straat gezet door de Duitse club, nadat hij op Instagram zijn steun uitsprak voor de Palestijnen in de oorlog tussen Israël en Hamas. Twee maanden eerder tekende de aanvaller nog een contract tot de zomer van 2024 bij Mainz.

Hij kwam echter tot slechts 51 speelminuten voor Mainz. De advocaat van El Ghazi, Alexander Bergweiler, meldde tijdens de zitting dat El Ghazi 150.000 euro per maand misloopt door het ontslag. Mainz eist juist ruim een half miljoen euro van de voetballer, omdat hij overtredingen zou hebben begaan. De Duitsers stellen daarnaast dat El Ghazi voor imagoschade bij de club heeft gezorgd.

Een terugkeer van de aanvaller bij Mainz is volgens clubadvocaat Johan-Michel Menke ondenkbaar. Op 19 juni zullen beide partijen opnieuw tegenover elkaar staan in de rechtbank.

Lees meer:
0 reacties