Angstgegner in eigen huis op komst? "Laatste vier keer verloren"

Peter Bosz
Peter Bosz Foto: © Pro Shots

PSV is nog geen landskampioen. Na het verlies tegen NEC is Feyenoord weer iets dichterbij gekomen en is PSV er alles aan gelegen om dit seizoen in ieder geval één prijs te pakken. De kraker tegen AZ is PSV haar laatste topper.

"Het laatste echte topduel voor PSV in dit seizoen. AZ zal zich ongetwijfeld willen revancheren voor de vernederende 4-0 nederlaag in eigen huis vlak voor de winterstop. Het was één van de beste wedstrijden van PSV in dit seizoen en het eerste half uur werden de Alkmaarders onder aanvoering van een ontketende Ismael Saibari compleet ondersteboven gespeeld", schrijft Marco Timmer in Voetbal International.

"Toch is de thuiswedstrijd tegen AZ voor PSV al jaren een groot struikelblok. De laatste vier keer werd zelfs verloren. De laatste thuiszege in de Eredivisie op AZ (3-1) dateert alweer van 22 december 2018", weet de journalist te melden over de moeilijke duels tegen de Kaaskoppen.

"De start van trainer Maarten Martens na het ontslag van Pascal Jansen was moeizaam. Inmiddels heeft AZ het goede gevoel weer redelijk te pakken. Van de laatste zes wedstrijden werden er vier gewonnen en twee keer speelde AZ gelijk", vervolgt hij over de goede vorm van AZ.

AZ heeft nog genoeg om voor te strijden. "De Alkmaarders staan op dit moment vier punten achter op FC Twente. De strijd om plaats drie is dus nog niet gestreden. Een belangrijke plek aangezien die recht geeft op voorronde Champions League. Het maakt de wedstrijd PSV-AZ met alles wat eraan kleeft op voorhand zeer interessant. PSV zal in elk geval in eigen huis een einde aan die slechte thuisreeks tegen AZ willen maken."

Lees meer:
0 reacties