Andries Jonker lovend over PSV-talent: "Op de radar verschenen"

Andries Jonker geeft instructies aan de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker geeft instructies aan de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Andries Jonker was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd tussen PSV Vrouwen en Feyenoord Vrouwen. In het Philips Stadion was de bondscoach van de OranjeLeeuwinnen een van de 12.000 aanwezigen.

"Een van de redenen om daarheen te gaan is natuurlijk de publieke belangstelling. Er waren veel mensen, het was fantastisch, een geweldige sfeer. Een goede wedstrijd van beide kanten. Een gevecht", is zijn analyse bij Studio Voetbal na het 1-1 gelijke spel. Het oog van Jonker is tijdens de wedstrijd ook gevallen op een speelster van PSV Vrouwen.

"Je zoekt toch naar meiden die op de deur kloppen. Dan krijg ik wel een lach op mijn gezicht als ik daar dan een verdedigster bij PSV zie lopen, van zeventien jaar. Zij is bij ons op de radar verschenen. Die bevestigt dat dan ook. Dat was Veerle Buurman. Ze speelt in Oranje O19, in haar eerste jaar bij PSV, ze heeft pas acht keer mee gedaan. Maar ik word er wel blij van als ik haar zie voetballen", is de bondscoach enthousiast.

Of spelen in een groot stadion helpt? "Dat helpt absoluut, denk ik. De meiden vinden het in ieder geval geweldig. Er was niks te zien van zenuwen, van 'we moeten in dit stadion spelen'. Maar bij AZ zijn ze wel een dag daarvoor naar het stadion waren gegaan om te kijken 'we mogen hier spelen, hoe ziet dat eruit, waar is de kleedkamer, hoe voelt dat'. Bij AZ zat er wel wat meer spanning op. Zondag gingen ze er prima mee om", zag Jonker.

Lees meer:
0 reacties