"André Ramalho heb jij toen in één adem genoemd met Jaap Stam"

Jaap Stam en André Ramalho
Jaap Stam en André Ramalho Foto: © Pro Shots

PSV en het aantal tegentreffers... Het is al een aantal jaren een vervelend, terugkomend gegeven. Zo weet ook oud-PSV'er Ronald Waterreus, die echter niet alle schuld bij de verdediging wil leggen.

"Die verdediging is al jaren een onderwerp van discussie. Misschien is het ook wel te makkelijk om het daar elke keer neer te leggen", zegt Waterreus in de Skiete Willy Podcast. "Als je structureel teveel tegengoals krijgt, dan ligt dat niet alleen aan de verdediging. Ook niet alleen aan een keeper, maar dat zit in een heel elftal. Als je er vanuit gaat dat Boscagli en Ramalho gaan spelen, dan ga ik er vanuit dat dat genoeg moet zijn tegen Sturm Graz. Met Sambo en Van Aanholt."

"Het is inderdaad een risico, maar ik moet de club ook een soort van verdedigen. Je kunt nu namelijk niet zeggen van: 'we hebben zomaar een verdediger nodig, want we krijgen teveel goals tegen'. Zo werkt het natuurlijk ook weer niet", gaat de voormalig doelman verder. "Dan moet het wel een gerichte en significante versterking zijn."

"Ramalho is onder Schmidt gehaald en werd door jou (PSV-watcher Marco Timmer, red.) de nieuwe 'abwehrchef' genoemd. Je hebt hem zelfs in één adem met Jaap Stam genoemd, maar dat is hij niet echt geworden. Dat kan ik jou verzekeren", besluit een lachende Waterreus, waarna Timmer natuurlijk reageert. "Dat kan ik nooit gedaan hebben. In één adem zou kunnen, maar de vergelijking zou ik nooit gemaakt hebben", aldus een lachende Timmer.

Lees meer:
0 reacties