André Ooijer kreeg fikse ruzie bij PSV: "Jij eruit, of ik eruit"

André Ooijer
André Ooijer Foto: © Orange Pictures

André Ooijer was als speler natuurlijk belangrijk bij PSV en verdiende in Eindhoven ook een mooie transfer naar de Premier League. Toch verdiende de aanloop naar die transfer bepaald niet de schoonheidsprijs.

"Ik heb me inderdaad wel eens ziek gemeld en daar heb ik nog wel spijt van ook", vertelt Ooijer aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Het was trouwens niet dat ik per se een transfer wilde maken, want PSV en ik waren eruit om mijn contract met drie jaar te verlengen."

"Mijn zaakwaarnemer belde me voor de training op dat we akkoord waren en na de training trok Rob Westerhof, de toenmalige voorzitter, plotseling die aanbieding in", herinnert de oud-verdediger. "Dat we weer opnieuw rond de tafel moesten. Met welke reden? Weet ik veel, maar we moesten weer om de tafel. Toen ben ik meteen naar de voorzitter gegaan en heb ik ruzie gekregen met Westerhof."

"En daar heb ik ook dingen geroepen als: 'jij eruit of ik eruit'. Maar dat werkt natuurlijk niet tegen de voorzitter", vervolgt Ooijer. "Het is later zo op het spits gedreven tussen hem en mij, waarna ik de beslissing heb genomen om me niet te laten piepelen. Wat we waren gewoon akkoord. Toen kwam Koeman als nieuwe trainer en zat ik nog vol in die ruzie met Westerhof."

"Het is later zo op het spits gedreven tussen hem en mij, waarna ik de beslissing heb genomen om me niet te laten piepelen."
Andre Ooijer

"En ik zat er ook echt in van: 'zo lang hij er is, kom ik niet meer op de club'. Toen heb ik Koeman gebeld, maar we hadden elkaar ook al gesproken daarvoor. Hij wilde niet dat ik ging, maar het liep uit de hand met Westerhof. Toen heb ik me ziek gemeld en daar heb ik wel spijt van. Op dat moment ben je bij een club en PSV zit me in het hart. Alleen ging dat principe me te ver."

"Harry van Raaij was altijd een man van zijn woord, maar dat was Westerhof niet. En daar heb ik wel veel last van gehad en toen besloot ik thuis te bleven. Iedereen adviseerde me om gewoon naar de club te gaan, maar dan sta ik voor mijn mening. Maar ik had gewoon moeten spelen en daarna die transfer moeten maken", aldus Ooijer.

Lees meer:
0 reacties