"Als hij fit is, is hij een speler die je kunt gebruiken bij Ajax"

Anwar El Ghazi dribbelt
Anwar El Ghazi dribbelt Foto: © Pro Shots

Karim El Ahmadi denkt dat er bij Jong Ajax momenteel een heuse versterking meetraint voor het eerste elftal. Anwar El Ghazi volstaat volgens de voormalig middenvelder namelijk meer dan bij de recordkampioen.

Tijdens Voetbalpraat oppert El Ahmadi de suggestie dat Ajax er goed aan doet om El Ghazi toe te voegen aan het eerste elftal. "Je hebt nu alleen Berghuis en Forbs die daar kunnen spelen. Je hebt met hem wel een ander type aan de rechterkant. Ik denk dat het een win-win-situatie is als je hem zes maanden of een jaar een contract geeft. Hij moet zichzelf laten zien en je kunt op de rechtsbuitenpositie wat anders gaan spelen."

Volgens de ex-middenvelder van onder andere Feyenoord en Aston Villa zijn de kwaliteiten van El Ghazi complementair aan wat Ajax nog mist. "Berghuis vind ik meer een middenvelder, omdat je niet echt een snelle linksbuiten hebt of mensen die diepgaan. Als El Ghazi fit is, zie ik in hem een speler die je kunt gebruiken bij Ajax. Hij is ook iemand die al heeft gepresteerd bij Ajax. Hij weet wat hij daarvoor moet doen."

Ook met de instelling van El Ghazi is niks mis, denkt de analist. "Het spreekt in zijn voordeel dat hij een redelijk ideale prof is. Hij is niet iemand die gaat muiten dat hij zijn speelminuten moet maken omdat hij heeft getekend."

Lees meer:
0 reacties