"Als bondscoach zou ik het aandurven met Xavi Simons in de basis"

Xavi Simons
Xavi Simons Foto: © Orange Pictures

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond het EK-kwalificatieduel in en tegen Frankrijk. In de aanloop naar het treffen wordt Oranje geplaagd door afzeggingen. Frenkie de Jong moest eerder al afzeggen wegens een blessure en gisteren verlieten vijf spelers de selectie wegens ziekte.

Martijn Krabbendam ziet de huidige situatie als mogelijkheid voor andere spelers om zich te tonen aan bondscoach Ronald Koeman. De verslaggever van Voetbal International sluit niet uit dat Koeman een basisplek reserveert voor Xavi Simons. "Dat zou kunnen, maar het is wel lastig. Je speelt tegen een ploeg die de vicewereldkampioen is. Xavi Simons heeft nog niet heel veel ervaring in Oranje."

"Het is geen wedstrijd waar je iedereen laat debuteren, maar je hebt wel kwaliteit nodig nu Frenkie de Jong ontbreekt", gaat de sportjournalist verder. "Daar is Xavi Simons wel een geschikte speler voor. Als ik bondscoach was had ik het wel aangedurfd met Xavi Simons. Hij laat wekelijks in de Eredivisie zien dat hij één van de betere spelers is en dat hij over heel veel creativiteit beschikt. Hij kan ook doelpunten maken, dus waarom niet. Zulke spelers heb je nodig."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand