"Ajax kan gemis van Haller opvangen, PSV gaat Sangaré echt missen"

Sébastien Haller in duel met Ibrahim Sangaré
Sébastien Haller in duel met Ibrahim Sangaré Foto: © Pro Shots

De strijd om de Afrika Cup valt dit jaar precies tijdens de periode dat Ajax de topper speelt tegen PSV en beide clubs moeten een sterkhouder missen. Ibrahim Sangaré en Sébastien Haller spelen samen bij Ivoorkust, terwijl hun clubs het aanstaande zondag tegen elkaar opnemen.

Vier analisten geven in Voetbal International aan hoe zwaar het gemis van beide spelers zal zijn. Aad de Mos verwacht dat vooral PSV hier hinder van ondervind. "PSV heeft hier wel de meeste ellende van. Eerder dit seizoen zagen we ook al: Sangaré ga je pas missen als hij er een keer niet bij is. Hij is toch een blok beton voor een niet bepaald overtuigende verdediging."

Arnold Bruggink is het hiermee eens. "Ajax kan zijn (Haller) gemis wel opvangen, met bijvoorbeeld Tadic of Brobbey, denkt Bruggink. "PSV zal Sangaré echt gaan missen tegen Ajax. PSV heeft geen een-op-een-vervanger voor Sangaré. Ik neem aan dat Veerman naast Gutíerrez gaat spelen, maar dat is toch iets heel anders."

"En hij speelt toch op een cruciale positie op het veld, is het cement tussen de stenen", vult de Boer aan. "In veel makkelijke wedstrijden lijkt hij misschien niet zo hard nodig, maar in de topwedstrijden is hij dat absoluut wél. Hij is voetballend beter geworden in de afgelopen periode en gewoon een heel vervelende speler om op het veld tegenover je te hebben, maar juist weer een geweldige voetballer voor in je ploeg."

"Dat denk ik niet", countert Kenneth Perez. "Sangaré en Haller zijn weliswaar bepalende spelers voor PSV en Ajax, maar het zou gek zijn als je meestrijdt om de titel en het gemis van één speler niet zou kunnen opvangen. Met vier afwezigen is het een ander verhaal, maar dit gaat voor beide ploegen maar om één speler. Ik denk ook niet dat een van de twee clubs hier harder door wordt geraakt."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand