Ajax kan flink geld verliezen aan PSV: "Gaat om één miljoen euro"

Luuk de Jong juicht
Luuk de Jong juicht Foto: © Pro Shots

PSV draait een sterk seizoen in de Eredivisie, maar dat kan niet van Ajax gezegd worden. De Amsterdammers verloren zondagmiddag opnieuw punten en lijken de derde plek ondertussen wel te kunnen vergeten.

En dat zou financieel gezien goed nieuws kunnen zijn voor PSV. Rik Elfrink meldt namelijk dat de Eindhovenaren kunnen profiteren van het slechte jaar van de Amsterdammers. "Als PSV dit jaar kampioen zou worden, moet Ajax minimaal derde worden om de eerste plek in het tv-klassement van ESPN niet te verliezen aan PSV. Gaat om één miljoen. Het gat tussen Ajax en nummer 3 FC Twente is 13 punten, meer dan het verschil tussen Feyenoord en PSV (10 punten)", aldus de PSV-watcher.

PSV opende zelf de 25ste speelronde in de Eredivisie op vrijdagavond met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Eindhovenaren waren in Deventer met 0-1 te sterk voor de gastheren, waardoor de ploeg van Peter Bosz in de competitie nog altijd wacht op de eerste nederlaag. Tot dusver verloor PSV pas zes punten in de Eredivisie.

Lees meer:
0 reacties