Ajacied vergelijkt zichzelf met Joey Veerman: "Hetzelfde type"

Joey Veerman op de persconferentie
Joey Veerman op de persconferentie Foto: © BSR Agency

Joey Veerman heeft een succesvol seizoen achter de rug bij PSV en is onder Peter Bosz uitgegroeid tot een belangrijke schakel bij de Eindhovenaren. Branco van den Boomen verkoos vorig jaar zomer Ajax boven PSV en draaide geen bijster goed jaar in Amsterdam. De middenvelder denkt dat hij eenzelfde type speler is als de Volendamse PSV'er.

Van den Boomen heeft soms op de nummer zes-positie gespeeld. Echter, hij heeft ook op een wat meer aanvallende positie gestaan. Zelf heeft hij wel een idee wat hem het beste ligt. "In principe als nummer 8 of nummer 10", vertelt hij in Voetbal International. "Als Ajax heel veel de bal heeft, kan ik ook als nummer 6 spelen, maar dan moet je wel achterin één-op-één kunnen spelen, zodat ik niet elke keer achter de nummer 10 van de tegenstander aan hoef."

Hij maakt daarbij de vergelijking met PSV. "Volgens mij zei Joey Veerman daar laatst ook iets over, toen Peter Bosz hem bij PSV gebruikte als nummer 6. Als je mij daar zet, krijg je een beetje hetzelfde eigenlijk. Je creëert voetballend vermogen, maar het heeft ook consequenties voor de spelers eromheen. Ik wil trouwens niet zeggen dat ik hetzelfde niveau als Veerman heb, maar qua type zijn we wel vergelijkbaar, denk ik", aldus de Ajacied.

Lees meer:
0 reacties