Afellay verdedigt: "PSV heeft toch geen strafbaar feit gepleegd?"

Ibrahim Afellay bij Studio Voetbal
Ibrahim Afellay bij Studio Voetbal Foto: © Studio Voetbal

Ibrahim Afellay heeft er alle begrip voor dat PSV de voorbije week vakantie heeft gevierd op Ibiza. De voormalig voetballer snapt dat de agenda van de internationals deze zomer uitpuilt, al heeft verslaggever Jeroen Stekelenburg hier minder begrip voor.

"Ze hebben de vrijheid om naar Ibiza te gaan", begint Afellay aan tafel bij NOS Studio Voetbal. Jeroen Stekelenburg is het echter duidelijk niet met zijn tafelgenoot eens. "De kampioen van vorig jaar speelde een wedstrijd die er niet meer toedeed. Er werd deze week overal gezegd dat Excelsior vorig jaar ook naar Ibiza is geweest, maar die speelden tegen FC Volendam en die wedstrijd deed er niet meer toe."

"Ik vind eigenlijk wel, als je naar deze laatste speelronde kijkt… het lijkt wel een etappe naar de Champs-Élysées geworden", gaat de verslaggever verder. "Die wissel van Bram van Polen ook… Twente heeft die punten keihard nodig. Je zal maar als AZ voorstaan, dan is het toch best een beetje gek?"

"Die jongens moeten nu na hun laatste wedstrijd allemaal naar de nationale elftallen toe. Dus die hebben ook geen moment om even te kunnen ontspannen", haakt de oud-PSV'er in, maar dit gaat er bij Stekelenburg niet in. "Als de wedstrijd van PSV om het kampioenschap was gegaan, waren ze toch ook niet naar Ibiza geweest? Het wordt nu als een soort recht beschouwd dat als je kampioen bent, je een paar dagen naar Ibiza mag."

"PSV heeft toch geen strafbaar feit gepleegd", vraagt Afellay zich vervolgens hardop af. "Nee natuurlijk niet, maar dat is toch geen argument?", antwoordt Stekelenburg. "Als het nou geen invloed heeft, oké. Maar het zal je maar gebeuren dat het wél invloed heeft."

Lees meer:
0 reacties