Adrie van Kraaij: "De topclub PSV werd met die titel geboren"

Adrie van Kraaij namens PSV tegen Feyenoord
Adrie van Kraaij namens PSV tegen Feyenoord Foto: © Pro Shots

PSV wordt zondagmiddag normaliter kampioen van Nederland. De Eindhovenaren stevenen af op de 25ste landstitel in de historie van de club en voormalig PSV'er Adrie van Kraaij kan zich één van de titels die bij behaalde nog goed herinneren. In het seizoen 1974/1975 werden de Eindhovenaren voor het eerst in járen weer eens landskampioen.

"Het was een spannende afloop van de competitie", herinnert Van Kraaij tegenover De Telegraaf. "We stonden voor de laatste speeldag één punt voor op Feyenoord en moesten thuis winnen van FC Den Haag om kampioen te worden. Dat lukte, we wonnen met 3-1 door goals van Willy van de Kerkhof, Willy van der Kuijlen en René van de Kerkhof."

"Na het laatste fluitsignaal kwam iedereen op het veld", gaat de oud-verdediger verder. "Het was een andere tijd, dat was toen nog normaal. De vreugde was gigantisch. Iedereen in ons team werd voor het eerst kampioen en het was de eerste titel van PSV sinds 1963. Je kunt wel zeggen dat met die titel de topclub PSV zoals we die nu kennen is geboren."

"We zijn op een vrachtwagen, de beroemde platte kar, door de stad naar het stadhuis gereden waar we zijn gehuldigd. Het was allemaal een stuk minder massaal dan tegenwoordig. Daarna hadden we een feestavond met de selectie in hotel Cocagne. Op maandag was er een feest met leden van de supportersvereniging in het Philips Ontspannings Centrum en daarna zijn we met de hele ploeg gezellig gaan stappen in de stad", aldus Van Kraaij.

Lees meer:
0 reacties